Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιοί είμαστε



       
 Τον Μάρτιο του 2008 ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος  Εθελοντών Δασοπροστασίας & Διάσωσης Μαρμαρίου απέκτησε οντότητα. Ο Σύλλογος μας ξεκίνησε από εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια  διάσωσης του αρχέγονου  πευκοδάσους (πρώην κοινότητα Στουππαίων) από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Έκτοτε έχει κηρυχτεί  πυρόπληκτος Δήμος . Από τότε συμμετέχει  σε προσπάθειες κατάσβεσης δεκάδων πυρκαγιών στους  πρώην δήμους  Στυρέων, Καρύστου και Μαρμαρίου.
       Αποτελείται από 50 ιδρυτικά μέλη και διοικείται από 7μελές Δ.Σ.  Είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 27/2010. Συμμετέχει στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο και έχει ενταχθεί στον Αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.
    Στα  όρια ευθύνης του Συλλόγου μας υπάρχουν τοπία απείρου φυσικού  κάλους όπως το αρχέγονο πευκόδασος Στουππαίων , το παγκοσμίου φήμης  Φαράγγι  Δημοσάρι που ξεκινάει από την περιοχή Ρούκλια και καταλήγει μετά από 10 χλμ στην παραλία των καλλιανών.  Σκληρή περιοχή με πολλά βουνά και βλάστηση με κάθε λογής δέντρων. Τεράστια η ευθύνη μας σε αυτή την κληρονομιά που έχουμε αναλάβει εθελοντικά και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα όσο καλύτερα μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου